Ha en härlig Halloween

En av mina favorithelgen är i antågande..här är min pumpa detta år . Njut av helgen kram på er.


Jag ska gå på en liten kurs

och lära mig binda en krans och göra en liten julgran. Kursen kommer att hållas hos Ann-tikt och Sånt i Laholm, och en tjej som heter Lisen som jobbar på Fritz blommor här i Halmstad ska leda oss genom kvällen. Det ska bli superroligt att få lära sig göra fina julsaker och det ska bli spännande att äntligen få se butiken Ann-tikt och Sånt som jag har hört så mycket om. Så väl mött den 15 november .


små saker med hög mysfaktor

Jag åkte till olika loppmarknader i söndags men jag gjorde inga fynd. Men igår åkte jag till blomsterlandet för att köpa lite olika blommor som skulle ges bort som gåva, och då passade jag på att köpa några saker till mig själv också.  Jag hittade ett litet fint trähjärta som det står fröjdefull jul på samt en liten ljuslykta att hänga på väggen med bakgrund format som ett hjärta. Jag hade tänkt mig att ha ljuslyktan i sovrummet för den matchar precis det hjärtat som hänger i fönstret, men det fanns ingen lämplig plats så ialla fall tills vidare hänger den i hallen. Här kommer korten.....






en liten julförberedelse

Idag var jag på stan och shoppade med två av mina arbetskamrater. Vi började med en god frukost på ett trevligt fik här i stan och sedan shoppade vi loss så mycket vi orkade. Jag köpte bla en jättemjuk vit morgonrock, men det var egentligen inte det jag skulle blogga om utan om de fina gammeldags julgranskulorna som jag köpte. Jag tror vi besökte i stort sett varenda inredningsaffär i city och i den mysiga affären Gredelin på kyrkogatan så hittade jag jättefina julgranskulor. Jag vet ännu inte om jag ska hänga dem i granen eller som dekoration på ett fat eller så.

Imorgon tänkte jag ev besöka två loppisar som jag läste om i Hp idag. Trevlig helg på er



Min blogg fyller 1 år

Nästa vecka, närmare bestämt den 22 oktober har min blogg funnits i ett år. Jag vet inte riktigt vad som fick mig att börja blogga men det ligger väl i tiden tror jag. Eftersom inredning och närmare bestämt shabby chic/lantlig inredning ligger mig varmt om hjärtat så var det inte så svårt att besämma sig för vad bloggen skulle handla om. Det har även smugit sig in ett antal recept, och det beror på att  bakning också är en trevlig sysselsättning.

Idag har jag plockat in de sista blommorna från trädgården och slängt min tomatplanta som har givit mig så många tomater den här sommaren och hösten. Nu går moder jord i vintervila och snart drar hon sitt vintertäcke över sig och vi människor får kura ihop oss och värma oss bäst vi kan tills det är dax för vår och grönskan spirar igen.

Jag fick lite jukänsla idag när jag satt och surfade runt på andra inredningsbloggar och tittade på deras jultips. Jag älskar den här tiden på året när man har julen framför sig. Jag blev också lite sugen på att göra en resa till London i mellandagarna men jag får se om det blir något av. Även om flygresan verkar billig till en början så tillkommer den ena avgiften efter den andra så i slutändan kostar det en hel del ändå.

Som sagt grattis till min blogg. Det firar jag med att lägga ut några härliga höstbilder ..kram på er


l






En liten fin flaska

Häromdagen när jag var inne i butiken Tinzimara här i Halmstad så hittade jag en liten fin flaska som nu pryder mitt badrum. Eftersom det står lavendelvatten på flaskan så fyllde jag i lite sådant.






Nya loppisfynd och ett vitt bord

Idag var jag och min jobbarkompis nere på amnestys loppmarknad. Hon och hennes familj hade övernattat på ett ställe i Frankrike och där hade hotellägaren lagt gamla slitna böcker på ett bord. Så det var hon ute efter, och när jag tänkte efter så passade det perfekt till mitt nymålade bord som nu står i hallen. Så vi gick på jakt efter det mest slitna de hade. De två böcker som jag hittade kanske inte var jätteslitna men de hade snygga bokryggar så det var det jag fastnade för. Dessutom hittade jag en lampfot som redan var vit och fin, samt en tavelram som ska bli en spegel till. Jag hittade även några flaskor som jag ännu inte vet vad jag ska använda till men som nog kommer till användning någon gång...kanske till olja eller vinäger.

Tidigare idag var jag på affären Tidlöst på Kungsgatan och handlade då en lampskärm. Så nu är hallen mysigt upplyst och dekorerad med gamla fina böcker samt nycklarna som jag tidigare inhandlat i samma affär som lampskärmen. Plåtlådan har jag köpt på blomsterlandet. Den lilla silverbrickan hittade jag också på amnesty. Den tänkte jag sätta lite ljus på.




solskensbullar

Igår var det kanelbullens dag. Så jag hade först tänkt att baka sådana men så var jag sugen på vaniljbullar så det blev det i stället.
Här har ni bild och recept




24 st

1 paket jäst för söta degar
100 g smör eller margarin
3 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 dl socker eller vit sirap
2 tsk kardemumma
ca 9 dl vetemjöl

Fyllning


2 dl marsan eller vaniljkräm

pensling

1 ägg

garnering

50 g smält smör eller margarin
ca 2 dl socker

tillbehör

en sprits


gör så här:

Smula jästen i en bunke. Smält matfettet i en kastrull. Blanda i mjölken och värm till 37 grader C. Häll degvätskan över jästen och rör tills allt har löst sig.

Tillsätt salt och socker eller sirap och kardemumma. Tillsätt även drygt 2/3 delar av mjölet.
Arbeta degen blank förhand eller i maskin ca 8 minuter. Jäs under bakduk ca 30 minuter.

Lägg degen på mjölat bakbord och knåda den. Dela den i 24 delar och rulla bullar och lägg på plåt.
Låt bullarna jäsa 15 min.

Häll vaniljkräm i en sprits. Gör en grop i bullarna och spritsa i vaniljkrämen. Låt bullarna jäsa ytterligare 10 minuter. Värm ugnen till 250 grader C.

Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda i ugn 5-10 minuter. Låt bullarna svalna på galler under duk. Efter gräddningen penslas bullarna med smält smör och doppas i strösocker.


RSS 2.0