välkommen fröjdefulla jul

Nu är allt fix och färdigt här hemma. Skinkan är griljerad, köttbullarna stekta och klapparna inslagna. Allt är så fröjdefullt och blommorna doftar härligt juligt.. Imorgon julafton ska vi hälsa på hos släkten. Sedan följer några lata dagar innan det är dax för vår Londonresa.
Ett foto på en liten julsak som jag har haft i ganska många år och som alltid får pryda vår toalett får vara julkortet i år. Tomten som hellre vill ligga kvar i sängen och mysa med tomtemor än att följa med renen ut på julklappsutdelningsrunda.....

Så nu återstår bara att önska er alla en riktigtGOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR






julfint på toaletten

Idag köpte jag ett par jultulpaner som jag satte i lite Saharasand (egenhändigt uppskopad och hemfraktad). De får husera på toaletten i en silvrig kruka. En riktig färgklick blev det...


bak i juletid

Som jag sa i somras så är Ernst Kirchsteiger en favorit, och jag tittar gärna på hans program. Häromdagen sändes jul med Ernst i två delar och då bakade han bla julbröd. Så det har jag också gjort idag. Jag har inte hunnit avsmaka det ännu men jag tror att det blir jättegott. Receptet finns på recept.nu men jag lägger ut det här med...

Ingredienser
2 2 dl grahamsmjöl 3 3 dl rågsikt 2.5 2.5 dl havregryn 2.5 2.5 dl vetekli 1.75 1.75 dl vetegroddar 2 2 dl rågmjöl 1 1 l filmjölk 2 2 dl sirap, mörk 3 3 tsk salt 5 5 tsk bikarbonat 2 2 dl valnötter 3 3 st äpplen (i små tärningar)
Gör så här

1. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt därefter fil och sirap.
2. Rör om och häll degen i två smorda formar.
3. Grädda i 75 min 200 grader



fjärde advent- en dag i efterskott

När jag kom hem från jobbet igår efter en intensiv jobbhelg så fanns det ingen ork kvar för bloggen. Så ni får stå ut med att jag publicerar gårdagens inlägg idag i stället. Visserligen är jag rätt trött idag med men utsikten om att det bara är ett enda arbetspass kvar innan julledigheten gör att man drivs vidare.
Snart ska jag koppla av på soffan och titta på en av mina favoriter  Ernst, och se hans program jul med Ernst och därefter lite rys med morden i sandhamn...en skön och lugn tv kväll alltså . Så trevlig fjärde advent på er så här en dag i efterskott.



När fjärde ljuset brinner vi hämtar julegran och alla barnen räknar dan före dan före dopparedan.

Tredje advent

Så var det söndag igen och tredje advent. Julen närmar sig med stormsteg. Jag har fixat nästan alla julklappar och jag har pyntat det jag ska så här hemma är vi redo för jul. Julafton kommer vi att fira hos min bror och hans sambo. Det enda som kan sätta käppar i hjulet är om jag inte får semester de dagar som jag har tänkt i samband med julen. Om det blir som jag vill så kommer min sista arbetsdag före julafton vara den 22 december och ledigheten kommer att vara tilll den 3 januari.....
Så nu är det bara lite julmat som ska inhandlas.
Det är en annan sak som vi också ser fram emot här hemma, och det är en liten tripp till London i mellandagarna. Vi åker den 28:e och ska vara borta i två nätter. Jag har aldrig varit i London så det ska bli så spännande. Min man har varit där två gånger förrut men ser också fram emot det hela.
Men som sagt ....idag är det tredje advent



När tredje ljuset brinner vi juleklappar syr, och vi bakar kakor och har ett fasligt bestyr.

Julen är här

Idag klädde vi vår julgran här i familjen. Det betyder att nu är det jul. Vi ville inte ha så stor gran så vi använde bara toppen på vår plastgran. Jag hade gärna haft en riktig gran men en av familjemedlemmarna är allergisk så det blir en i plast i år med. Ev ska jag ha en jutesäck nere vid foten, men jag hade ingen på lager så det får vara så här så länge.



Julkulorna går givetvis i vitt och silver. När jag var inne i stan i dag på förmiddagen så köpte jag några bokstäver som jag satte på min hylla ovanför matbordet....



Jag har bestämt mig för att ínte ha några direkta tomtar i år men min egenhändigt handmålade tomte fick i alla fall en fin plats på hyllan. Trevlig helg önskar jag er alla.

Årets saffransbak

Idag är det tisdag och jag har en ledig dag från jobbet. Så jag passade på att baka lite. Halva satsen blev lussekatter och halva satsen saffrans semlor. För er som blir sugna på att baka finns receptet under rubriken nov-09.



När jag skulle köpa mjöl så passade jag på att gå inom Emmaus. Där fyndade jag en fin kruka som jag planterade en hyacint i. Jag hoppas att hyacinten blir vit. De var inte uppmärkta så man fick gissa sig till vilken färg de kommer att få.



till sist ville jag bara passa på att visa en bild på min fina amaryllis som nu står i full blom. Ha en skön tisdag på er.


Tjuvstart

Imorgon är det andra advent, men vi har redan tänt det andra ljuset. Orsaken till detta är att jag ska jobba hela dagen imorgon. Utanför fönstret är det vitt och det hade kommit en del snö i natt. Trevlig helg önskar jag er alla.




När andra ljuset brinner är snart Lucia här. Hon bjuder oss på kaffe och bud om julen bär.

RSS 2.0