En liten inredningsdetalj

Häromdagen besökte jag affären Tidlöst som ligger på Kungsgatan här i Halmstad. Då hittade jag dessa nycklar som inte fyller någon som helst funktion, utan bara är en kul inredningsdetalj. De ska så småningom ligga på mitt vita hallbord men får tills hallbordet är målat hänga på väggen.



Höstfeeling

Hösten kan anas i luften, även om det fortfarande är varmt och skönt ute. Jag har varit ute och klippt gräset och plockade då upp en spann äpplen som kanske kan bli äppelpaj...
Jag gillar hösten. Speciellt de klara kalla höstdagarna i september och oktober. Allting lugnar ner sig och när det regnar och ruska får man vara inne och pyssla och tända ljus


Mitt loppisfynd blev en fin spegel

I morse lämnade jag in en ram som jag fyndade på en loppmarknad i simlångsdalen på semestern. Efter jobbet hämtade jag den och nu är det en fin spegel. Ramen gav jag 40 kr för och att få en spegel isatt kostade 200 kr. Så för en ganska billig peng har jag nu fått en fin badrumsspegel.




Det var svårt att fota så att inget fult och tråkigt visades i spegeln men det var nästan omöjligt så ni får stå ut med att se på ett datorskrivbord..det är i alla fall ramen som är viktigast att titta på.

En liten gåbort present

Idag ska jag på en 40 års fest och tänkte då ta med en burk med hemgjord äppelmos i stället för en blomma.
Det blev ett mos med smak av kardemumma. Så grattis Malle i efterskott på din födelsedag


Reseberättelse från en shabby chic resa till skåne

Igår var jag och min jobbarkompis på en dagstur ner till skåne och besökte då flera trevliga affärer som sålde lantlig inredning. Vi började längst ner i Trelleborgstrakten med Fridas gård. Det är en underbar affär som man kan köpa hur mycket som helst i men den här gången blev det en korg med vita pärlor på som jag ska ha småsaker i på toaletten samt två kort med gammeldags motiv på som jag har satt i ramar i hallen.



Ramarna matchar spegeln som jag köpte på min förra runda ihop med jobbarkompisarna som vi gjorde tidigt i våras.
Nästa stopp blev Agdas hus. Det var en slags outlet som sålde allt möjligt ..inte bara shabby chic. Jag köpte inget men min kompis köpte två fina canvastavlor. Sedan var det dax för lunch och det blev på en liten bykrog där vi blev serverade fläskfilé gräddsås potatis grönsaker och lingon.
Nya mål och den här gången blev det en affär som hette Provinsen. De hade jättefina pelargonier som jag ångrade att jag inte köpte. Nästa stopp blev Butik Torsvik. Där var jag förra hösten och hittade då flera fina saker men den här gången blev det bara en påse thé med det mysiga namnet myspysthé. När vi kom in till centrum av det lilla samhället Skivarp hittade vi en liten affär som var kombinerad blomster och prylaffär. Där hittade jag perfekta koppar , men det fanns bara tre stycken så jag fick gå tomhänt därifrån.

Förra hösten när vi gjorde en sådan här resa besökte vi en butik i Anderslöv som hette Cillas cottage men redan innan vi åkte hade vi läst på nätet att den butiken var nerlagd men när vi kom dit så hade några andra tagit över och butiken hette nu Sandreva. Där hittade jag fyra fina muggar som jag ska servera kaffe ur. De var något stora och hade kanske passat bättre som thémuggar men jag behöver kaffemuggar så det får de användas till.



Nu var det dax att styra kosan hemåt igen men vi hade ett par ställen kvar att besöka. Så efter en stunds letande så hittade vi till en annan blomsteraffär med lite lantlig inredning i som hette Madame plantiére. Den låg i ett litet samhälle som hette Kågeröd. Där hittade jag heller inget speciellt utan bara en inredningstidning som heter Jean d ´arc living. Det var inte det senaste numret men det var ett nummer som jag inte hade.



Nu var klockan ganska mycket och vi insåg att vi nog inte skulle hinna så mycket mer. Men när vi började närma oss Höganäs så var klockan 17,45 och vi chansade på att vi skulle hinna inom Slottsstallet som skulle stänga kl 18. Klockan 17,55 nästan bredsladdar vi in på parkeringsplatsen och fullkomligt kastar oss ur bilen och halvspringer in i affären. Som tur var var det flera kunder som hade dröjt sig kvar så vi kunde i lugn och ro kika runt. Dock blev det inget handlat där heller men det var ändå kul att se stället.

Så sammanfattningsvis så får jag säga. Fridas gård är ett givet kort om ni är i närheten av Trelleborg. Provinsen var också en trevlig affär men de skulle stänga snart för att åka till Frankrike. Butik Torsvik är även den värt ett besök och så vill jag slutligen slå ett slag för en affär som tyvärr var semesterstängd nu igår. Den heter gamla stallet och ligger även den i kågeröd ett par mil öster om Helsingborg.

RSS 2.0