Ett år i lägenheten

Idag är det första advent. Snön singlar ner utanför fönstret. Vi firar dessutom ett år i lägenheten. Året har gått jättefort och vi trivs jättebra. Det är lite som att bo i ett eget hus. Vi har trädgård och gångavstånd till centrum. Helt klart ett kanonläge.  En liten bild att fira dagen med......



När första ljuset brinner står julens dörr på glänt, och alla är så glada att fira få advent.

Julens små glädjeämnen - som jag ser det

Idag är det lördag och imorgon är det första advent. Jag är snorig och lite hängig men ändå vid gott mod. Dock hade jag tänkt mig en tur till Ikea idag och julskyltning i morgon men det blir ingenting med det,..tyvärr. Då får man glädja sig åt det man har i stället . Här kommer några bilder på sådant som gör mig jullycklig här hemma....



Små narcisser som jag planterade i en pärlbeströdd korg som jag köpte på Fridas gård i somras, men som först nu kom till användning.



En fin ljusstake som jag fick i julklapp förra året utav min dotter och hennes pojkvän.



En ljuskrans som jag påtade ihop på pysselkvällen med mina jobbarkompisar.



En ljusstake som jag köpte på Emmaus och som jag har sprayat vit.



samt min egengjorda julgrupp där så småningom amaryllisen ska växa upp och slå ut med fina klockor.

En vecka kvar till 1:a advent

Härliga söndag. Idag är det en vecka kvar tills första advent. Vi får köra en smygstart här hemma på lördagsmorgonen för jag jobbar på söndagen. I grannens fönster lyser redan de elektriska ljusstakarna men jag väntar i alla fall till onsdag innan mina stjärnor kommer upp i fönstret. Vi fick lite snö igår men det har smält bort idag men enligt väderprognosen så ska det komma mer snö idag och framåt nästa helg ska det komma en arktisk kyla med nedåt - 10 grader ...brrr . Här är i alla fall årets adventsljusstake som bara väntar på att få tändas till nästa helg.


Butik Ann-Tikt & Sånt

Jag vill slå ett slag för en jättefin inredningsbutik som ligger i Mellby utanför Laholm. Affären ligger i en omgjord ladugård och här kan man hitta både gamla och nya saker som går i lantlig stil.
Adressen är : Mellby 504 , 312 96 Laholm

Vägbeskrivning: E6 avfart Laholm, kör mot Laholm , 2:a rondellen till höger mot Skottorp/golfbana, kör 2 km. Vänster i T-kors ,kör 1,5 km.

Från 1a advent har affären öppet tors och fre 11-19 lör och sön 11-16. 20-22 dec 11-19 stängt från 23/12 -31/12












små juliga saker

Igår när jag var på kursen så passade jag på att handla några av alla de fina sakerna som fanns till salu i affären som vi var i. Jag köpte fina matservetter att ha till julbordet, en fin bakduk som kommer väl till pass nu när julbaket snart drar igång samt ett "ljussmycke" i form av ett hjärta som är så fint att man kan ha det som halssmycke med.




härlig kransbindarkväll med julig touch

Igår var jag och ett par vänninor på en liten kurs i kransbinderi i Laholm. Kvällen leddes av en kvinna som hette Lisen och som till vardags bla jobbade på Fritz blommor här i Halmstad. Vi höll till i en ombyggd ladugård som numera är en jättefin inredningsaffär som heter Ann-Tikt och Sånt.
Vi fick göra två fina saker och jag valde att göra en krans till ytterdörren samt en liten julgran att ha på bordet. Kvällen gick i julens tecken med härlig julmusik samt förtäring i form av skinksmörgåsar med senap på och risgrynsgröt med saftsås.  Vi hade en riktigt trevlig kväll med härlig försmak av julen.




Fars dag och tjuvstart på julpyntandet

Jag älskar julen. Särskilt den här tiden före jul med pynt och klappköp och julbak. Lika mysigt som jag tycker det är nu, lika trött kan jag bli på julen när det börjar närma sig nyår. Men sådan är jag och det är väl bara att leva med. I alla fall så har jag nu tjuvstartat. Det blir en vit jul i år med minimalt med tomtar så här kommer nu lite bilder på tjuvstarten.....





Jag köpte två sådana härljusstakar  på jotex tidigare i höstas. Bilden blev inte jättbra men jag visar i alla fall den ena.


Vintage klocksmycke

I morse så satt jag och surfade runt på andras inredningsbloggar och då fick jag syn på en som hade lagt upp en bild på ett fint klocksmycke som hon hade köpt på Kappahl. Jag blev genast förtjust i smycket så det var bara för mig att knata in till centrum och leta. Först hittade jag ingen klocka men så frågade jag expediten och hon letade fram ett exemplar till mig. Så nu är även jag lycklig ägare till det här fina vitagesmycket.




fruktkorg

Idag när jag gick inom Indiska så hittade jag den här fina tvåvåningskorgen i luffarslöjd. Den får tjänstgöra som fruktkorg i mitt kök.


En liten hjärtkrans

Jag tänkte att jag skulle göra en liten krans format som ett hjärta. Till detta använde jag en sk kemgalje.



Jag plockade kvistar av en buske som jag kallar smällbär. Jag vet inte om den heter så men ni vet säkert vilken buske jag menar. Sedan var det bara att börja klä galjen som jag med lite möda böjt till i hjärtform. När blad och bär var på plats så knöt jag ett spetsband uppe vid kroken.


.voila ..en liten krans



Ny köksgardin

Jag var inne på en fin blogg som heter  blåbär & mjölk. Där såg jag att hon hade sytt en fin gardin av ett gammalt lakan med spets på. Jag har länge velat ha en annan gardin i köket och när jag såg det hon hade sytt så blev jag sugen på att pröva att göra en själv. Jag fick tag på ett lakan med en ganska fin spets, och så hjälpte min jobbarkompis mig att skaffa en rulle från en tygaffär att rulla upp tyget på. Här ser ni resultatet. Det var inte särskilt svårt att sy och jag blev nöjd med resultatet


finfint loppisfynd

Igår på rasten så gick jag och min jobbarkompis bort till Rödakorsets loppmarknad. Jag vill ha tag på en julljusstake av en speciell sort men de hade inte fått fram julsakerna ännu. Däremot hittade jag ett fint fat som man kan ha till frukt eller ost tex.



RSS 2.0