Lite ljus i höstmörkret

Jag hittade en jättefin ljusbricka idag när jag var på Maxi i Mellbystrand. Ja inte inne på själva Maxi utan i blomsteraffären som ligger precis vid ingången. Där sprang jag på den och kunde inte motstå att köpa den för förra året köpte jag en liknande till min mamma i julklapp, och ångrade redan då att jag inte köpte en till mig själv också. Den enda skillnaden är att på mammas bricka var ljuslyktorna färgade medans mina är silvriga. Det går åt massor med värmeljus här hemma hos mig. Jag älskar att tända ljus och mysa i höstmörkret.

Ett litet besök på blomsterlandet...

...resulterade i att jag fick med mig ett mosshjärta hem som jag pimpade upp med ett spetsband och några pärlor och hjärtan samt en liten ängel som tills vidare får bo ihop med en liten kaktus. Tanken är att hon ska sitta bland julblommorna längre fram.

Purpurlila=höst

Ja i alla fall för mig. Jag förknippar alltid den mörklila färgen med höst. I dag när jag städade så passade jag på att pimpa upp soffan och bordet i matchande lila färger. Härlig höst på er.

Grattis på två års dagen

Ja idag fyller min blogg två år. Mitt första inlägg handlade om en kudde som jag själv hade gjort minns jag. Idag är det lördag och jag och min man har precis hjälpts åt att städa lägenheten. Det är en speciell känsla när allt är nystädat och man har tänt lite ljus. Ha en bra dag alla ni som läser min blogg.
Här följer lite bilder från de gångna två åren
Den här fick jag i går av våra kompisar Micke och Maggan. Det är precis en sådan som jag har gått och funderat på att köpa ....tack

Ny blogg

Jag ville bara tala om att jag har startat en ny blogg också. Den heter Livet hos Wiberg och är mer en vardaglig berättelse om livet i allmänhet och om mig i synnerhet. Där skriver jag om sådant som inte var tänkt till den här bloggen som är mer nischad på inredning. Så kika gärna in på den också. Adressen är http://livethoswiberg.blogspot.com/

Tavlor

För en tid sedan när min man fyllde år så fick han en jättefin tavla av sin mamma som är målad av min mans förre detta fru. Jag tycker tavlan är som gjord för vårt hem och vi utsåg en plats i matrummet ovanför slagbordet åt den. Så tack Carina för detta underbara konstverk.  Skylten som hängde där förrut fick byta plats och hamnade i stället under min barndomstavla med skyddsängeln på, men den passar ju perfekt där...döm själva.

Jag har bakat saffransemlor

....alldeles för tidigt, jag vet men jag tänker så här: De vanliga semlorna börjat säljas redan vid nyår för att folk ska kunna njuta av dem riktigt länge så då kan jag baka mina saffransemlor i oktober. Så det så.....
Och för er som blir sugna så finns receptet under november 2009.
På väg in i ugnen.....
Voilá färdiga att avnjutas med en rykande kopp kaffe....mums

Regn ute - ljus inne

När det som idag regnar och höstruskar ute ja då får man pigga upp sig med lite ljusmys inomhus. Jag tycker det är ganska mysigt när det regnar - i alla fall om man slipper jobba utomhus. Ha en skön måndag. Här kommer några bilder från mitt privata "candle mass"

Trevlig söndagsutflykt

Ni får stå ut med att bloggen inte handlar så mycket om pyssel just nu. Det är väl så att jag är inne i en icke pysslande fas. Dock tycker jag ändå att bloggandet är kul igen så därför kommer här några bilder från en utflykt vi gjorde i går till Vallberga och Signes café. Vädret igår var underbart. Vi hade över 20 grader varmt och det är ju ändå oktober så det får väl räknas till ovanligheterna antar jag.
Här kommer några bilder. Det var väldigt gott och miljön var mysig så för er som inte har varit där så kan jag rekommendera ett besök. Vi köpte med oss ett surdegsbröd hem också som jag avnjöt med en kopp kaffe till frukosten idag.

Italiensk afton

Igår kväll hade vi fredagsmys med italiensk touch. Jag hade tjuvkikat på en blogg som jag följer. Bittans blogg heter den http://bitsblog-bits.blogspot.com/ och jag härmade henne lite då det gällde maten. Det blev tortellini med ruccola , rödlök och ost . parmalindad sparris som jag gratinerade med flingsalt och ost , brytbröd och smör, skinkrullar med philadelpiaost och pinjenötter, tomater och mozzarella, brieost (fransk jag vet) samt en del skinka och salami av olika slag. Till detta drack vi ett gott italienskt vin. En riktigt mumsig fredagskväll.

RSS 2.0