En liten strut

hittade jag igår när jag var på julskyltning. Och nu när stormen rivit ner en massa grenar så var det inte så svårt att hitta tall och grankvistar att pynta struten med.

1:a advent och storm


Vinden susar i advent. Vårt första ljus blir tänt. Barn som har det svårt i världen. Gaia bevare dem på färden.
Idag är det som sagt första advent. Ute blåser stormen kring knutarna så det blir nog att hålla sig inomhus idag. Egentligen är det julskyltning i stan men jag tror nog inte att vi vågar oss ut.

fredagsmys med god sallad

Igår hade vi riktigt mysigt fredagsmys med en verkligt god sallad som jag hittade recept på i Jeanne d'arc livings julnummer ( nr 8/20011). Med lite nybakt bröd och ett gott vin till så blev det en  riktigt god  och lyxig fredagsmyskväll. Jag hade tänkt mig att vi skulle ha ostbricka till tvn lite senare på kvällen men salladen var så pass mättande att vi inte orkade med något mer i matväg 
för er som är nyfikna på receptet så följer det här:
Sallad med dadlar
100 g valnötter
1 handfull färska dadlar
1 moget päron
2 handfull ruccola
100 g mögelost
50 g parmaskinka
2 msk olivolja
1 tsk honung
2 tsk balsamvinäger
Gör så här:
Lägg den sköljda och torkade ruccolasalladen på ett fat. Strö över valnötterna. Skär de kärnfria dadlarna i fjärdedelar och lägg dem över salladen. Bryt osten i bitar och fördela den över salladen tillsammans med päronet som du skurit i bitar. Vik skinkbitarna till små rosor och fördela dem över salladen.
Gör en dressing av olivolja, honung och balsamvinäger och ringla över den.
Servera med ett gott bröd. Salladen bör serveras snarast efter att dressingen hällts över annars blir salladen hängig.

mer adventspyssel

Idag har jag pyntat min halmring och satt ljus i den. I år fick den vara i sovrummet framför min fina spegel. En liten hyacint får härbärgera i mitten. Åh vad mysigt med advent.

En gammeldags bild som jag hittade på blomsterlandet när jag var där senast fick också vara med på ett hörn.

Snart advent - då kommer årets adventspynt så sakta på plats

Idag åkte jag en runda och handlade. Bestämde mig för att det var dags att inhandla sakerna till årets adventsljusstake. Ja eller rättare sagt adventsbricka. Så nu är den på plats på skänken så här en vecka före första advent. Jag blev rätt så nöjd med min kreation. När jag ändå var i farten så passade jag på att köpa en vit amaryllis också, som jag satte i terrinen. Ha en härlig fredag alla !

En liten vit cyklamen

Idag var jag inne en runda i stan och köpte då en liten vit cyklamen som jag ställde på den vita bänken. Jag satte också mörklila ljus i ljusstakarna och de matchar duken på soffbordet och kuddarna i soffan. Det är ganska lite som gör att rummet plötsligt känns nytt och fräscht.
Som vanligt vid den här årstiden så börjar det dra i julpyntartarmen men jag tror jag håller mig ett par veckor till. I alla fall tills det börjar närma sig advent. Så jag får hålla till godo med några julmagasin i stället. De är visserligen från förra året men eftersom jag inte har tittat i dem sedan dess så blir de så gott som nya igen.

Vill ni se en stjärna?

Se på mig....ehh jag menar...nej nu blev det fel. Jag menar alltså att när jag gick förbi Indiska idag så fick jag syn på en jättefin stjärna i fönstret och när jag tittade närmare på den så såg jag att man kan hänga den i fönstret och tända ett värmeljus och ha i den. Så nu hänger den så fint i mitt sovrumsfönster. Det var inte helt lätt att få till en bra bild men ni får hålla till godo med den här och så hoppas jag att ni får en liten hum om hur den ser ut.

RSS 2.0