En liten tripp till ullared

Idag var jag och en jobbarkompis samt två boende på en liten utflykt till Ullared. Jag handlade inte så mycket privat men den här lilla saken fick jag med mig i förbifarten..

Sköna söndag 2

Idag har jag fixat lite färska morgonbröd som en skön start på en skön dag. Dax att samla lite krafter innan det är tid att måla andra omgången i matrummet. Här kommer en bild och ett recept. Ha en riktigt skön söndag alla
Färska morgonbröd
25 g jäst
3 dl vatten eller mjölk
1 dl kesella 1 %
1 tsk salt
1/2 dl krossat linfrö
2 dl fiberhavregryn
5-6 dl vetemjöl
1 Smula ner jästen i en bunke. Rör ut jästen med lite av den kalla vätskan och tillsätt sedan resten.
Rör ner kesella, salt, linfrö, fiberhavregryn och det mesta av vetemjölet. Låt degen jäsa under bakduk
ca 30 minuter.
2 Tag upp degen på mjölad arbetsbänk och arbeta den smidig med resterande mjöl. Forma degen till en rulle
och skär 10 bullar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Täck dem med en bakduk . Ställ dem i
kylskåpet över natten.
3 Sätt ugnen på 250 grader. Ta ut bullarna och låt dem stå i rumstemperatur medan ugnen värms. Strö över lite
mjöl eller havregryn på bullarna.
4 Grädda mitt i ugnen ca 10-12 min.
5 Låt svalna på galler.

Härliga helg välkommen

Äntligen är den här...helgen. På schemat i helgen står målning av matrum. Det ska bli vitt och fint. Lika vitt som vårt sovrum är nu.
Idag var jag inom en butik här i Halmstad som heter Villa Älde. Där köpte jag en fin ljusstake i fattigmans silver. Jag tänkte att jag skulle införskaffa lite olika sådana ljusstakar och samla dem på en bricka. Hon som äger butiken berättade för mig att from onsdag i nästa vecka så har hon halva priset på allt i butiken. Så skynda fynda alla vänner. Nej nu är det dags för fredagsmys ...så trevlig helg alla.

Jag älskar ranunklar...

...och jag vet inte varför. Jag tycker bara att dessa blommor är underbara. Idag är jag ledig och det står bak på schemat. Tänkte försöka mig på karlspaderbullar som omväxling. Ha en underbar tisdag vänner.

Vårsådd av härliga kryddväxter

Nu har fröerna äntligen kommit i jorden. Ja i krukor inomhus förstås. Jag har bestämt mig för att låta de vara kvar i krukorna i köket hela sommaren i stället för som förra sommaren sätta ut på friland. Basilika tycker ju om värme och trots förra sommarens intensiva värme och min kära grannes omsorg med både kogödsel och bevattning så blev den ganska tanig ändå. Så nu prövar jag att odla den, oregano och timjan på köksfönsterbrädan i stället så får vi se hur det går.

Krukorna klädde jag med tårtpapper och band ett enkelt hushållsnöre runt om
Trevlig helg önskar jag er alla

Inte påsk ännu, men....

Här kommer nu bilden på mina ägg. Det strulade till sig i går med att hitta en bra pensel så därför kommer bilden först idag ...håll till godo
Ja för de här äggen är inte bara till påsk utan egentligen en symbol för hela våren...och visst är det väl den som äntligen har kommit...Ha en underbar måndag

Veckans fynd

I veckan besökte jag lite olika loppisar. Syftet var framför allt att kolla om jag hittar fler stolar av en sort som jag ska ha i mitt nya matrum. Jag har redan två men behöver i alla fall fyra till. Dock blev det inga stolar den här veckan men däremot köpte jag bla en gammeldags duk och en liten låda som jag placerade flaskor i. I de stora flaskorna är det olivolja och i den lilla har jag soja.
Jag tänkte även ta tillfället i akt och visa mina fina salt och pepparströare som jag fick i julklapp av min dotter och hennes sambo. De står numera på mitt matbord.
Idag är det söndag och jag och min kära man har varit på en promenad. Vi slank inom Hemköp och där hittade jag senaste numret av Jean d´arc living som jag har kopplat av i soffan med tillsammans med en kopp kaffe. Jag har även påbörjat målning och pyntning av påskägg som jag kanske lägger upp senare idag om de blir färdiga . Ha en riktigt härlig söndag.

RSS 2.0