Sköna söndag 2

Idag har jag fixat lite färska morgonbröd som en skön start på en skön dag. Dax att samla lite krafter innan det är tid att måla andra omgången i matrummet. Här kommer en bild och ett recept. Ha en riktigt skön söndag alla
Färska morgonbröd
25 g jäst
3 dl vatten eller mjölk
1 dl kesella 1 %
1 tsk salt
1/2 dl krossat linfrö
2 dl fiberhavregryn
5-6 dl vetemjöl
1 Smula ner jästen i en bunke. Rör ut jästen med lite av den kalla vätskan och tillsätt sedan resten.
Rör ner kesella, salt, linfrö, fiberhavregryn och det mesta av vetemjölet. Låt degen jäsa under bakduk
ca 30 minuter.
2 Tag upp degen på mjölad arbetsbänk och arbeta den smidig med resterande mjöl. Forma degen till en rulle
och skär 10 bullar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Täck dem med en bakduk . Ställ dem i
kylskåpet över natten.
3 Sätt ugnen på 250 grader. Ta ut bullarna och låt dem stå i rumstemperatur medan ugnen värms. Strö över lite
mjöl eller havregryn på bullarna.
4 Grädda mitt i ugnen ca 10-12 min.
5 Låt svalna på galler.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0