ett litet pynt till toan

Här är en liten kreation som jag gjorde när rosorna som jag fick av min älskade man i födelsedagspresent började nicka. Bilden blev inte jättebra men jag tror ni ser ändå. Trevlig helg önskar jag er.

afternoon tea

När vi var i London så var vi i Kensington garden och drack afternoon tea i deras orangerie. Det var en upplevelse med högt i tak, fina statyer och marmorpelare. Vi blev så inspirerade av detta så två gånger har vi nu bjudit familjen på afternoon tea.
I London fick man in varsin ställning med tre tallrikar på. Man började underifrån och där fanns sk fingersmörgåsar, alltså en dubbelsmörgås skuren i fyra bitar. Där fanns tre olika pålägg: lax, philadelpiaost och gurka samt  ost och skinka med lite senap. På nästa tallrik fanns en scones formad som en muffins som man skulle äta med sylt och smör, och på översta tallriken fanns två små tartes, en med banan och en med passionsfrukt.
Igår bjöd jag som sagt familjen på afternoon tea. Jag hade dock inga lax smörgåsar men jag gjorde de andra. Sconesen gjorde jag i muffinsformar men i stället för salt i receptet tog jag socker. Som efterätt gjorde jag cupcakes.
här är en bild från London. Vi har börjat äta av fingersmörgåsarna.
här ser ni hela ställningen.
Så här såg det ut i går eftermiddag när jag serverade afternoon tea till min familj
En trevlig avslutning på helgen som inte kräver några större arbetsinsatser.

nytt år nya möjligheter

Jaha så var det ett nytt år då...ja eller det har ju pågått i 15 dagar och min närvaro här på bloggen har varit som bortblåst. Jag har helt enkelt inte haft någon inspiration och något att blogga om. Men igår tänkte jag att jag i alla fall kunde dela med mig av de projekt som jag har för det här året.
Min dotter och hennes pojkvän ska den 1:a februari flytta till sin allra första egna lägenhet. Det betyder att jag och min man äntligen får ett riktigt sovrum med en dörr att stänga om oss, samt att vårt gamla sovrum kommer att omvandlas till matrum. 

så här är några av projekten som jag ska pyssla med under det här året:

*  först och främst ska köksluckorna målas färdigt. Vårt blivande sovrum ska användas som målarrum tills luckorna
är klara.

* Därefter ska sovrummet målas i någon ljus färg.

* Matrummet ska målas , även den i någon ljus härlig färg

* dessutom tänkte jag ge mig på hallen, som inte alldeles oväntat blir ljus ...inte kritvit men vit med lite beige inslag.

Häromkvällen när jag inte kunde somna låg jag och tänkte på en pigtittare som jag hade sett på Emmaus. Jag hade sett den vid två tillfällen men tänkt att jag inte hade plats för den någonstans. Men så häromkvällen så kom jag på att jag skulle kunna ha den på hallbordet. Så i fredags så knallade jag i väg till affären men då var givetvis pigtittaren inte kvar. Så nu måste jag ju bara ha tag i en pigtittare. Så det får också bli ett projekt för året.

Idag har det regnat och slaskat hela dagen och jag hoppas att den här snön ska regna bort och försvinna....för nu vill jag ha vår. En bild på mina fina tulpaner på köksbordet får bli symbol för min vårlängtan...


RSS 2.0