underbara burkar

För ett tag sedan surfade jag runt på olika inredningsbloggar och kom då till en sida som heter Eikkala. Där finns en liten inredningsblogg http://www.eikkala.blogspot.com/ där jag hittade de mest underbara burkar. Jag gick då genast in på hennes sida och kollade om hon sålde dessa fantastiska burkar. Det gjorde hon inte men jag mailade henne och fick veta att de var inköpta i Ullared. Dock för några år sedan enligt henne. Så i söndags när min dotter skulle till Gks i Ullared så bad jag henne kika efter burkarna...och de fanns där med många olika texter på. Men jag ville ha buiscuits så det blev två styckern sådana som numera pryder mitt kök.

julamaryllis


God jul till er alla

Nu har den äntligen kommit.... julen. Maten är inhandlad och så gott som alla klapparna köpta. Granen är klädd och lite hembakat finns i frysen Det är bara en liten lätt julstädning som ska göras de närmaste dagarna. Den stora städningen var ju avklarad redan när vi flyttade in. Så kom kom signade jul... Ett kort på min fina amaryllis får bli mitt julkort till er...God jul och gott nytt år

chabby chic kudde


Tidig julklapp

För några dagar sedan hade vi julpyssel på jobbet med tillhörande traditonsenligt julklappspel. Detta innebär att man tar med sig en klapp värd ca 50 kr och lägger i en säck. Sedan placeras alla klapparna på bordet och man bänkar sig runt om. En äggklocka ställs på en hemlig tid och sedan sätter spelet igång. Man slår med en tärning och får man en sexa så får man ta ett paket. En etta innebär att man skickar sitt paket ett steg åt vänster. När klockan ringer får man det paket som man har framför sig just då.

Detta året kunde jag inte vara med eftersom jag låg hemma med influensa, men gissa om jag blev glad när jag kom tillbaka till jobbet och öppnade det paketet som blev över till mig. Där i låg en jättefn chabby chic kudde som min jobbarkompis hade knåpat ihop. Den har numera hedersplatsen i kuddsoffan.  Se bild ovan

ängel handmade by tindra


tjejträff med julpyssel

Idag har vi haft vår årliga julpysselkväll med tjejgänget. Vi är tre tjejer (från början var vi fyra) som har träffats en gång i månaden sedan 1991. Vi äter lite gott och snackar en massa skit. Förr var vi mer ambitiösa än nu. Då pysslade vi varje gång. Vi broderade och målade korgar och så men nu för tiden spelar vi mest kort. Utom just i december månad. Ett tag gjorde vi julgodis av många olika sorter som vi sedan delade på. Men sedan förra året köper en av oss något julpyssel som vi gör. I år var det min tur att köpa och då blev det änglar. Vi knåpade med viss möda ihop varsin ängel. ( se bild ovan ) Det står hand made på den lilla plaketten som hänger framtill, fast det hade man nog inte behövt skylta med för det syns ändå.

vintrigt ljusfat


adventsljusstaken


Flytt...slitigt men ack så roligt

Jag har inte nämnt det här på bloggen men i somras närmare bestämt den 26 juli så skrev vi på kontrakt för en jättemysig, relativt central 4 rumslägenhet med tillgång till trädgård. Gissa om väntan har varit dryg den här hösten. Men så i lördags den 28 november gick flyttlasset hit till skånegatan. Vilket slit det har varit att bära kartonger hit och dit, men så roligt att placera ut alla sakerna på sina rätta ställen. Så idag har vi äntligen kommit i ordning med allt. Alla tavlor är upphängda och alla kartonger är isärtagna och bortburna till pappersåtervinningen. Några nya kreationer har det blivit. En adventsljusstake så klart samt en fin ljustallrik som jag har på soffbordet. Foto på dem kommer att hamna här ovan.

RSS 2.0