krusbärssylt

Igår plockade jag krusbär från buskarna här i trädgården. Att plocka dem var inte så jobbigt trots att taggarna var vassa och det blev lite blodutgjutelse. Desto jobbigare var det att rensa dem...men om man vill ha något gott så...

Resultatet blev en stor och tre små burkar som jag satte fina ettiketter och tyg på locket på.

Här är receptet:

Ingredienser till Krusbärssylt sylt på krusbär:

ca 1 liter krusbärssylt
  • 2 liter krusbär, ca 1,5 kg
  • 0,5 dl vatten
  • 500 gram socker
  • Eller 500 gram syltsocker
  • 1 krm natriumbensoat (valfritt konserveringsmedel som du utesluter om du använder syltsocker)

Så här lagar du Krusbärssylt sylt på krusbär:

  1. Rensa krusbären.
  2. Koka krusbären med vatten på medelvärme i 10 minuter i en stor kastrull. Mosa ihop krusbären med en potatisstöt eller mixa försiktigt med en stavmixer.
  3. Rör i sockret och låt småkoka i 5 minuter till.
  4. Skumma bort ev. skum från krusbärssylten med en slev.
  5. Ös upp krusbärssylten i rena glasburkar medan sylten är varm och förslut direkt. Förvara svalt.
  6. Öppna burk krusbärssylt förvarar du i kylen.
Jag fick tillsätta en flaska pektin för annars hade sylten blivit för tunn.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0