härligt smarriga cupcakes




De här små godingarna bakade jag idag. Receptet fick jag av en vän men ursprunget är från Leila Lindholms bakbok "A piece of cake". De var ganska lätta att göra och har en frisk smak av citron.


Leilas Classic Cupcakes (12 cupcakes)

  • 3 ekologiska ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • Skal och saft av 1 citron
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
  3. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
  5. Blanda i rivet skal och saft av en citron.
  6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
  7. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

Cream Cheese Frosting

  • 60 g mjukt smör
  • 5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 100 g philadelphia ost
  1. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, citronsaft och philadelphia ost krämigt.
  2. Dela upp frostingen och färga den i olika färger eller behåll den vit.
  3. Bred frostingen på cupcakesen och garnera med strössel eller blommor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0