Tunnbröd i stekpanna
Goda mjuka bröd som går bra att frysa in. Ta fram dem ur fysen cirka 40 minuter innan de ska ätas.
10-15 kakor
50 g smör
5 dl mjölk
½ paket jäst , 25 g
½ tsk salt
½ dl socker
2 msk sirap
1 tsk hjorthornssalt
1 ½ dl grahamsmjöl
2 dl rågsikt
7 dl vetemjöl
Vetemjöl till utbakningen
1. Smält matfettet. Häll över mjölken och värm till 37 grader.
2. Rör ut jästen i lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, socker, sirap, hjorthornssalt, grahamsmjöl
och rågsikt. Arbeta in vetemjölet.
Låt jäsa under duk 30-40 minuter
3. Arbeta i hop den lösa degen och dela den i 12-15 delar. Rulla varje del till en bulle.
4. Kavla ut med slät kavel på väl mjölat bord till tunna kakor, knappt ½ cm tjocka. Använd gärna kruskavel till
sista kavlingen. Borsta av ev mjöl.
5. Grädda kakorna i torr stekpanna. Grädda ca 2 minuter på varje sida på medelstark värme. Låt svalna på galler
under duk.
10-15 kakor
50 g smör
5 dl mjölk
½ paket jäst , 25 g
½ tsk salt
½ dl socker
2 msk sirap
1 tsk hjorthornssalt
1 ½ dl grahamsmjöl
2 dl rågsikt
7 dl vetemjöl
Vetemjöl till utbakningen
1. Smält matfettet. Häll över mjölken och värm till 37 grader.
2. Rör ut jästen i lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, socker, sirap, hjorthornssalt, grahamsmjöl
och rågsikt. Arbeta in vetemjölet.
Låt jäsa under duk 30-40 minuter
3. Arbeta i hop den lösa degen och dela den i 12-15 delar. Rulla varje del till en bulle.
4. Kavla ut med slät kavel på väl mjölat bord till tunna kakor, knappt ½ cm tjocka. Använd gärna kruskavel till
sista kavlingen. Borsta av ev mjöl.
5. Grädda kakorna i torr stekpanna. Grädda ca 2 minuter på varje sida på medelstark värme. Låt svalna på galler
under duk.
Kommentarer
Trackback