Tunnbröd i stekpanna

Goda mjuka bröd som går bra att frysa in. Ta fram dem ur fysen cirka 40 minuter innan de ska ätas.

10-15 kakor

50 g smör
5  dl mjölk
½ paket jäst , 25 g
½ tsk salt
½ dl socker
2 msk sirap
1 tsk hjorthornssalt
1 ½ dl grahamsmjöl
2 dl rågsikt
7 dl vetemjöl
Vetemjöl till utbakningen

1. Smält matfettet. Häll över mjölken och värm till 37 grader.
2. Rör ut jästen i lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, socker, sirap, hjorthornssalt, grahamsmjöl
    och rågsikt. Arbeta in vetemjölet.
    Låt jäsa under duk 30-40 minuter
3. Arbeta i hop den lösa degen och dela den i 12-15 delar. Rulla varje del till en bulle.
4. Kavla ut med slät kavel på väl mjölat bord till tunna kakor, knappt ½ cm tjocka. Använd gärna kruskavel till
    sista kavlingen. Borsta av ev mjöl.
5. Grädda kakorna i torr stekpanna. Grädda ca 2 minuter på varje sida på medelstark värme. Låt svalna på galler
    under duk.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0