pepparkakstryfflar
En lyxig godbit till kaffet. En härlig twist av jul.
Ca 20 tryfflar
1 dl vispgrädde
50 g florsocker
25 g smör
125 g mörk choklad
1 tsk malen kanel
½ tsk malen kardemumma
½ tsk malna nejlikor
½ tsk malen ingefära
Kakao att rulla tryfflarna i
1. koka upp grädden och florsocker i en kastrull. Lägg i smör och choklad i bitar och låt smälta på svag värme.
2. rör i kanel, kardemumma, nejlikor och ingefära. Låt svalna och sedan halvstelna i kylskåp.
3. Forma runda kulor med händerna . Pudra över kakao och låt tryfflarna stelna i kylen.
Källa : Lantliv nr 13 2009
Ca 20 tryfflar
1 dl vispgrädde
50 g florsocker
25 g smör
125 g mörk choklad
1 tsk malen kanel
½ tsk malen kardemumma
½ tsk malna nejlikor
½ tsk malen ingefära
Kakao att rulla tryfflarna i
1. koka upp grädden och florsocker i en kastrull. Lägg i smör och choklad i bitar och låt smälta på svag värme.
2. rör i kanel, kardemumma, nejlikor och ingefära. Låt svalna och sedan halvstelna i kylskåp.
3. Forma runda kulor med händerna . Pudra över kakao och låt tryfflarna stelna i kylen.
Källa : Lantliv nr 13 2009
Kommentarer
Trackback